Home » Arlo Video Deurbel

Arlo Video Deurbel

Arlo Video Deurbel (draadloos)

De Arlo Video Deurbel (draadloos) mag dan niet de goedkoopste zijn, maar concurreert serieus met gevestigde namen als Google en Ring.

Arlo Video Deurbel

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit
  • Veel features
  • Strak design
  • Goedkoper dan de concurrentie

Minpunten

  • Zonder abonnement heb je niet alle functionaliteiten

De Arlo Video Deurbel mag dan niet goedkoper zijn dan concurrentie als de Ring Video Deurbel of Nest Hello, maar bespaard niet op functionaliteiten – wat het een van de beste video deurbellen op de markt maakt.

De camera heeft een hoge resolutie en je krijgt veel slimme features. De Arlo Video Deurbel is qua features en beeldkwaliteit vergelijkbaar met de Ring Video Deurbel Pro maar wel een stuk goedkoper.

De Arlo Wire Free Video Doorbell komt uit 2020 en is de opvolger van de bedrade Arlo Video Deurbel uit 2019.

Design

Voor een video deurbel in deze prijsklasse heeft de Arlo Video Deurbel een behoorlijk premium design. De (optionele) witte zijkant met strakke zwarte voorkant maakt het een echte eyecatcher aan je voordeur. Met een afmeting van 14,3 x 3,7 x 4,7 cm (H x B x D) is hij iets groter dan het bedrade model, en langer dan de Ring Video Deurbel 3 Plus. Die extra ruimte wordt ingenomen door een oplaadbare lithium-ionbatterij die het apparaat van stroom voorziet en hem zo eenvoudig te installeren maakt.
 
Aan de onderzijde op de voorkant van de deurbel zit een grote knop, de camera zit aan de bovenkant. Het ziet er gewoon goed uit en is gebruiksvriendelijk. De knop is lekker groot, dus je zult waarschijnlijk geen gasten hebben die niet weten hoe ze hem moeten gebruiken. Zeker omdat de LED-lampjes rondom de knop oplichten wanneer ze beweging detecteren
 

Al met al heeft de Arlo Video Deurbel een eenvoudig maar stijlvol design.

Wat wordt er meegeleverd?

Inbegrepen in de doos zijn de deurbel, een batterij, een wig, de ontgrendelpin, een oplaadkabel voor de batterij en diverse bevestigings- en bedradings hulpmiddelen. De batterij gaat tot zes maanden mee tussen oplaadbeurten en is eenvoudig te installeren: je steekt een ontgrendelpin (meegeleverd) in een opening aan de bovenkant en verwijder de deurbel van de montageplaat.
 

Arlo Video Deurbel transformator

Wil je de Arlo Video Deurbel toch liever direct aansluiten op stroom? Dit is mogelijk, maar zorg ervoor dat je een 10VA-transformator hebt die 8-24 VAC levert, een standaardvereiste voor de meeste traditionele deurbellen.

Functionaliteiten en gebruik

Maar welke functionaliteiten krijg je er allemaal bij, en hoe is de Arlo Video Deurbel in gebruik?
 

Beeldkwaliteit

De camera heeft een resolutie van 1.536 bij 1.536 pixels en een beeldverhouding van 1:1 waarmee je van top tot teen kunt zien wie er voor je deur staat. HDR-technologie (High Dynamic Range) is ook ingebouwd waardoor je helderder wit, donkerder zwart en levendigere kleuren ziet. De camera heeft een kijkhoek van 180 graden, een 12x digitale zoom, een bewegingssensor met een kijkhoek van 110 graden en infrarood-led voor zwart-wit nachtzicht.

Connectiviteit

De Arlo Wire Free Video Deurbel is uitgerust met 2,4 GHz wifi en vereist geen hub, hoewel je hem wel aan een bestaand Arlo Smart Hub-systeem kunt toevoegen. Hij bevat ook een ingebouwde sirene die vanuit de mobiele app kan worden geactiveerd. Met deze ingebouwde sirene schrik je ongewenste gasten zeker af.
 

Smart Home Integraties

Qua Smart Home compatibiliteit zit je ook goed. Deze slimme deurbel biedt ondersteuning voor IFTTT, Google Assistent spraakopdrachten en Alexa spraakopdrachten. Integreren met het Samsung smart home ecosysteem is ook een optie.

Arlo Video Deurbel App

De Arlo Wire Free deurbel bedien je met een gebruiksvriendelijke mobiele app (voor Android en iOS). Hierin volg je live wat er voor je deur gebeurt, neem je video op en praat je met bezoek als je bijvoorbeeld niet thuis bent.

Instellingen van de deurbel zitten ook in de app. Denk hierbij aan wifi-instellingen, de deurbel in de stille modus zetten en een gong kiezen. Met video-instellingen kunt u de helderheid aanpassen, HDR en nachtzicht inschakelen en de videokwaliteit configureren. Met de instellingen voor activiteitenzones kies je de gebieden waar bewegingsdetectie geactiveerd wordt. Erg handig als je bepaalde plekken waar veel mensen voorbij lopen wilt uitsluiten.

Met de oproepinstellingen demp je de luidspreker en microfoon. Ook kun je voicemail inschakelen waarmee de bezoeker wordt gevraagd een bericht achter te laten als je na 20 seconden niet reageert.

Zoals bij alle Arlo-camera’s, kun je bewegingsdetectie in- en uitschakelen of een schema voor bewegingsdetectie opstellen of het apparaat van modus laten veranderen op basis van jouw locatie (geofencing).

Dagelijks gebruik

De Arlo Video Doorbell is fijn in gebruik. Video overdag is helder, met uitstekende beelddetails en rijke kleuren. Ook ’s nachts heb je goed beeld.

Bewegingswaarschuwingen komen snel binnen en de camera identificeert vernuftig mensen, dieren en voertuigen. De pakketdetectiefunctie werkt ook goed en de deurbel reageert onmiddellijk op Alexa-spraakopdrachten om video weer te geven op een Amazon Echo Show-apparaat.

 

Arlo Video Deurbel zonder abonnement

De deurbel neemt video op en slaat deze op in de cloud wanneer beweging wordt gedetecteerd of wanneer de deurbelknop wordt ingedrukt. Lokale opslag is helaas niet mogelijk, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld de Eufy Video Deurbel, Ezviz DB1 of Netatmo Slimme Deurbel.

Om opnames terug te kijken, moet je je abonneren op een Arlo Smart-abonnement. Voor € 2,99 per maand geeft het basis abonnement je 30 dagen videogeschiedenis en 2K-opname voor één camera. Daarbij krijg je toegang tot verschillende extra functies, zoals geavanceerde bewegingsdetectie (ook specifiek voor pakketjes), activiteitszones en intelligente waarschuwingen.

Hier vind je meer tips voor een video deurbel zonder abonnement.

Arlo Video Deurbel installeren

Als je gaat voor draadloze installatie is dit zo gedaan. Eerst laad je de batterij een paar uur op totdat de LED-indicator van rood naar groen gaat. Daarna download je de mobiele app en maak je een account aan. Vervolgens koppel je jouw apparaat aan de app.
 
Via de app loop je verder door het complete installatie proces. Van een wifi-netwerk kiezen tot synchroniseren. Tijdens die installatie proces fungeert de LED-ring als hulpmiddel. Wit knipperen geeft aan dat de deurbel klaar is voor installatie. 
 

De fysieke installatie van de deurbel is net zo eenvoudig dankzij de uitgebreide instructies op het scherm die je helpen de juiste hoogte en hoek te bepalen voor het beste beeld. De montageplaat gebruik je als hulpmiddel om twee gaten in je deurkozijn te boren.

 

Scroll naar boven