Home » De beste slimme deurbel van 2023 » Slimme deurbel met camera

Slimme deurbel met camera

De veiligheid van je huis staat altijd voorop. Een slimme deurbel met camera is de extra set ogen en oren die je helpen je huis te beschermen. Met een video deurbel weet je altijd wie er voor je deur staat, zelfs als je weg bent. Op deze pagina helpen we je bij het maken van een keuze.

Slimme deurbel met camera

Wat is een slimme deurbel met camera

Een slimme deurbel (of video deurbel) is een buitencamera die je bij de voordeur plaatst. De deurbel werkt op batterijen of sluit je aan op de bedrading van je huidige deurbel. Zodra iemand op de bel drukt of de camera beweging detecteert, word de gebruiker op de hoogte gebracht via een mobiele app. In de app worden live beelden gestreamd en kun je de bezoeker zien en met diegene communiceren. In feite zijn videodeurbellen elektronische apparaten waarmee gebruikers hun bezoekers overal ter wereld kunnen begroeten. Een video deurbel kan ook fungeren als beveiligingscamera. De meeste merken bieden namelijk ook de mogelijkheid aan om beelden op te slaan en terug te kijken. Verder op deze pagina lees je daar meer over.

De beste slimme deurbel met camera

Onderstaande slimme deurbellen met camera staan in onze top-10. De complete video deurbel top 10 vind je hier.

Kiezen van een slimme deurbel met camera

Wat zijn functionaliteiten die absoluut niet mogen ontbreken en waar moet je op letten tijdens je zoektocht naar een deurbel?

Resolutie en kijkhoek

De meeste deurbel camera’s zijn voorzien van HD-video, voor scherpe en duidelijke opnames. De resoluties variëren van 720p tot 1080p, waarbij sommige camera’s hogere resoluties hebben, zoals 2k. De video deurbel van Eufy by Anker beschikt bijvoorbeeld over 2K beeldresolutie. Naast de beeldresolutie is het ook belangrijk te kijken naar de kijkhoek. Hoe groter de kijkhoek, hoe beter je je voordeur in de gaten kunt houden en hoe nauwkeuriger de bewegingsdetectie zal zijn.

Notificaties

Een van de belangrijkste functies van een slimme deurbel zijn notificaties. Hiermee word je op de hoogte gebracht van bezoekers aan huis, ook als ze niet aanbellen maar gewoon rond gluren. Goede bewegingsdetectie is hierbij belangrijk. Daarnaast kun je vaak mee kijken met een live stream of opgeslagen beelden terugkijken. Eigenlijk iedere video deurbel beschikt over de functionaliteit. De Google Nest Hello is de enige of één van de weinige met gezichtsherkenning.

Opslag mogelijkheden

Kijk goed naar de beschikbare opslagopties bij het kiezen van een video deurbel met camera. Wil je het beeldmateriaal lokaal op een SD-kaart opslaan, in de cloud of beide? Veel merken bieden maandelijkse en jaarlijkse abonnementen aan, variërend van slechts € 3,- per maand tot meer dan € 12,- per maand. Een veelgehoord argument vóór lokale opslag is privacy. Als je beelden helemaal niet wilt terugkijken en de slimme deurbel puur aanschaft om te kunnen communiceren met bezoekers is de keuze makkelijk gemaakt. Hier vind je een aantal tips voor een video deurbel zonder abonnement.

2-wegs communicatie

Luister mee en communiceer met bezoekers via 2-wegs communicatie. Afhankelijk van het soort videodeurbel krijg je een melding van bezoek en kun je met diegene praten. Of in het geval van ongewenst bezoek wegjagen. Bij de meeste slimme deurbellen zit 2-wegs communicatie inbegrepen.

Nachtzicht

Een goede nachtzicht functie zorgt ervoor dat je ook ’s nachts alles goed in de gaten kunt houden. Tussen de meeste specificaties van slimme deurbellen met camera staat hoe veel meter je duidelijk kunt zien bij weinig licht. Geavanceerde functies zoals nachtzicht in kleur en LED-verlichting maken de nachtelijke beelden nog scherper.

Video deurbel met camera nachtzicht

Smart home compatibiliteit

Koppel je slimme deurbel met Alexa of Google Assistant voor nog meer comfort en gemak. Afhankelijk van de compatibiliteit, is het bijvoorbeeld mogelijk spraakopdrachten uit te voeren. Zeg bijvoorbeeld “Ok Google, laat zien wie er voor de deur staat” en de app op je smart device laat live beelden van je voordeur zien.

Slimme deurbel met camera vs. IP camera’s

Videodeurbellen en smart home-beveiligingscamera’s (of IP camera’s) hebben een aantal overeenkomsten, waaronder HD-beelden, toegang tot cloud- of lokale opslag, nachtzicht, 2-wegs communicatie en compatibiliteit met slimme assistenten zoals Alexa en Google Assistant. Echter zijn er ook enkele verschillen. Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt kan je keuze uitgaan naar één van de twee.

IP camera

Video deurbellen zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik buitenshuis. Als het doeleind van je aanschaf het bewaken van de voordeur is, is een slimme deurbel met camera de beste optie. Wanneer er iemand aanbelt of de slimme deurbel beweging detecteert start de opname gestart en worden beelden opgeslagen. Houd er rekening mee dat de meeste video deurbellen voor de toevoer van stroom aangesloten moeten worden op de huidige bedrading van je deurbel. Heb je daar geen zin in? Er zijn ook deurbellen die werken op batterijen, zoals de Ring Video Deurbel 3, Eufy by Anker Video Doorbell en Hombli Smart Doorbell.

IP camera’s plaats je daarentegen zowel binnen als buiten in verschillende delen van je huis (en niet alleen bij de voordeur). Hiervoor is geen bestaande bedrading nodig. Ook bij slimme beveiligingscamera’s start de opname na detectie van beweging: telkens wanneer iemand in de buurt komt of er bijvoorbeeld een auto voorbij komt, kunnen deze camera’s u op uw smartphone waarschuwen en een video sturen van wat er aan de hand is.

Hier vind je onze selectie beste IP camera’s (binnen en buiten).

Must haves voor een slimme deurbel als beveiligingscamera

Slimme deurbel met camera ook inzetten voor beveiliging? Let dan extra goed op onderstaande features.

Bewegingsdetectie

Videodeurbellen werken via een app, waarmee je op de hoogte wordt gebracht van bezoek of beweging en live mee kunt kijken. Zodra beweging is gedetecteerd met behulp van de bewegingssensor, waarschuwt slimme technologie je via de app met een notificatie. Bij sommige slimme deurbellen met camera kun je zelf de gevoeligheid van de bewegingssensor instellen door middel van bijvoorbeeld zones.

Slimme deurbel met camera bewegingssensor

Eenvoudige installatie met automatische diefstaldetectie

Een video deurbel sluit je aan op de bestaande deurbel bedrading of werkt op batterijen. Ongeacht de installatie wil je niet dat iemand de deurbel zo maar kan stelen. Daarom installeer je de meeste met een veiligheidsschroef. Daarnaast sturen de meeste apps in het geval van diefstal of een poging daartoe direct een melding om je te waarschuwen.

Nachtzicht

Hierboven al even besproken, maar erg belangrijk. De meeste videodeurbel camera’s maken gebruik van infrarood technologie om 24/7 heldere beelden te streamen. Koop voor je veiligheid alleen een video deurbel met nachtzicht om altijd duidelijk te zien wie er voor de deur staat.

Weersbestendigheid

De weersomstandigheden zijn in Nederland vaak onvoorspelbaar, en het regent relatief vaak. Check goed in welke mate de video deurbel waterdicht is en kan tegen lage of hoge temperaturen of niet voor verassingen te staan.

Data Privacy

De beste videodeurbellen bieden privacy en veiligheid door middel van videocodering. Merken als Ring, Nest, Arlo en Eufy versleutelen je data om te voorkomen dat hackers toegang krijgen.

Andere slimme producten voor het beveiligen van je huis

Scroll naar boven