Eufy Video Deurbel

Als je hebt besloten om je ouderwetse deurbel een upgrade te geven, is er tegenwoordig genoeg keuze. Maar de gevestigde namen als de Google Nest Hello en Ring Video deurbellen hebben er een serieuze concurrent bij die ze misschien wel van de troon stoot.

De Eufy Video Deurbel (op batterijen) is onze favoriete slimme deurbel dankzij de eenvoudige installatie, intuïtieve bediening en lokale opslag. Het is niet de goedkoopste, maar wel de beste.

Beste Draadloze Video Deurbel
Eufy Video Deurbel

Effectief, eenvoudig te installeren en gratis te gebruiken: de Eufy Video Deurbel is een fantastische draadloze deurbel.

Pros:
 • Makkelijk te installeren
 • Je hebt geen abonnement nodig
 • Het meegeleverde basisstation maakt ook geluid als iemand aanbelt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
Cons:
 • Gong is niet heel luid
 • Intern geheugen niet uit te breiden
Check Prijs op Bol.com

Eufy Video Deurbel: Wat krijg je voor je geld?

Videodeurbellen worden vaak geleverd met allerlei extra’s en de Eufy is geen uitzondering. Je krijgt de video deurbel zelf – een vrij onopvallend rechthoekig blok met de camera bovenaan en de belknop onderaan, een montageplaat, een wig om de camera in een hoek te plaatsen naar je bezoekers, wat schroeven plus het Eufy basisstation.

Eufy Video Deurbel met home base

Laatsgenoemde is een klein rechthoekig apparaat die je via een Ethernet-kabel op je wifi router aansluit. Hij verbindt de deurbel met je thuisnetwerk, fungeert ook als gong en heeft een interne opslag van 16 GB voor het opslaan van beelden nadat beweging is gedetecteerd.

In tegenstelling tot de bekende videodeurbellen van Ring en Nest, dwingt Eufy je hiermee niet tot betalen voor een online abonnement op het opslaan van beelden in de cloud. Dit betekent dus dat je naast de aanschaf geen extra’s kosten meer hebt. Dat is echt een echte bonus, aangezien dit soort kosten kunnen oplopen tot tientallen euro’s per jaar.

Is de Eufy Video Deurbel makkelijk te installeren?

De deurbel zelf werkt op batterijen, wat betekent dat het een makkie is om hem te installeren. Hij hoeft niet aangesloten te worden op het bestaande netstroom, dus je hoeft eigenlijk alleen maar de montageplaat vast te schroeven.

Vervolgens sluit je de Eufy HomeBase aan en verbind je deze met het internet middels de meegeleverde Ethernet-kabel. Vervolgens installeer je de Eufy Security-app op je telefoon, meld je je aan voor een Eufy-account en volg je de instructies op het scherm om de HomeBase te koppelen met de deurbel. Dit hele proces heb je zo doorlopen en voelt heel intuïtief aan.

Eufy video deurbel basisstation

Eufy Deurbel batterij opladen

Het nadeel van een deurbel op batterijen is dat je hem af en toe moet opladen. De Eufy deurbel batterij laad je op via de microUSB-poort aan de achterzijde van de deurbel. Volgens Eufy gaat de batterij tot zes maanden mee, Maar in realiteit is dit maximaal 3 maanden. Je klikt simpelweg de deurbel uit de houder (dit gaat heel makkelijk) en legt de deurbel aan de oplader.  Zodra het ledlicht rondom de knop blauw wordt is hij volledig opgeladen. Als je dat als teveel gedoe klinkt, kun je de Eufy Video Deurbel ook gewoon aansluiten op de bestaande deurbelbedrading.

Hoe goed presteert de Eufy Video Deurbel?

De beeldkwaliteit van de camera is uitstekend. De resolutie is scherpe 2K (2.560 x 1.920), wat hoger is dan de Ring Video Doorbell 3 en de Nest Hello. HDR zorgt voor heldere, gedetailleerde beelden zelfs als de zon schijnt. De camera beschikt over nachtzicht die automatisch wordt ingeschakeld wanneer het donker wordt.

Eufy Video Deurbel videokwaliteit

Hij heeft geen gezichtsherkenning, wat de Nest Hello dan wel weer heeft. Wel kan de camera mensen en dieren onderscheiden, wat het aantal valse meldingen al flink kan verminderen. Als deze functie is ingeschakeld, slaat de camera alleen beeld op zodra mensen gedetecteerd zijn.

Het is ook mogelijk om bewegingszones in te stellen. Hiermee voorkom je dat meldingen afgaan nadat mensen langs zijn gelopen buiten jouw oprit of tuinpad en stem je de gevoeligheid van bewegingsdetectie in zijn geheel af. Je kunt ook kiezen uit een reeks standaardantwoorden, die worden afgespeeld via de luidspreker van de deurbel als je liever niet met de persoon aan de deur praat.

Eufy Deurbel vertraging

Zoals bij alle slimme deurbellen, gebruik je de Eufy app om te praten met iedereen die aanbelt als je onderweg bent. Dit werkt goed, zonder grote vertraging. Tussen het aanbellen en de notificatie op je telefoon zit maximaal 1 tot 2 seconde, dit is dus verwaarloosbaar en zal er niet voor zorgen dat je iets mist. 

Kleven er ook minpunten aan de Eufy Video Deurbel?

Het enige minpunt van de Eufy Video Doorbell is dat het volume van de gong in de HomeBase-box niet zo luid is, dus als je boven bent en de HomeBase beneden, heb je misschien moeite om het te horen.

Het goede nieuws is dat je ook een notificatie binnenkrijgt op je telefoon (en elk ander apparaat waarop je de app installeert) en dat je je Amazon Echo-luidsprekers ook kunt verbinden. Heb je een smart home apparaat in huis met scherm, zoals de Echo Show of Google Home? Dan kun je de beelden daarop streamen en live meekijken.

Als dat klinkt als te veel gedoe, vergeet dan niet dat als je in plaats daarvan een Ring-deurbel koopt, je deze moet aansluiten op een bestaande gong of een losse plug-in gong moet aanschaffen voor € 35,-.

Conclusie: kopen of niet kopen?

Als je op zoek bent naar een slimme deurbel, zou dat alleen al je moeten overtuigen om de Eufy boven de Ring op je lijstje te zetten. Maar er zijn nog tal van andere redenen waarom het een geweldige slimme deurbel is.

Hij is eenvoudig zelf te installeren, de beeldkwaliteit is uitstekend en je hoeft geen duur cloud abonnement af te sluiten. Het was de perfecte deurbel geweest als hij zou werken met je bestaande gong en gezichtsherkenning had.

De eenvoud, kwaliteit en lage kosten van de Eufy Video Doorbell maken het echter de beste optie voor de meeste mensen.

Beste Draadloze Video Deurbel
Eufy Video Deurbel

Effectief, eenvoudig te installeren en gratis te gebruiken: de Eufy Video Deurbel is een fantastische draadloze deurbel.

Pros:
 • Makkelijk te installeren
 • Je hebt geen abonnement nodig
 • Het meegeleverde basisstation maakt ook geluid als iemand aanbelt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
Cons:
 • Gong is niet heel luid
 • Intern geheugen niet uit te breiden
Check Prijs op Bol.com

Benieuwd naar andere video deurbellen? Hier vind je onze top-10 beste slimme deurbellen.

Eufy heeft meerdere deurbellen, zoals de Eufy Deurbel Dual 2 Pro en de Eufy Video Doorbell Battery Slim. Wil je een Eufy Deurbel maar weet je niet welke Eufy deurbel de beste keuze is? Lees het hier.

 

Scroll naar boven