Home » Eufy Deurbel » Eufy Deurbel Dual 2 Pro

Eufy Deurbel Dual 2 Pro

De eerste Eufy Deurbel is nog steeds een van de beste video deurbellen op de markt. De Eufy Deurbel Dual 2 Pro is een nieuw model met twee camera’s. Is meer ook beter? Lees hieronder meer over de Eufy Dual Deurbel en ontdek of deze past bij jouw behoeften op het gebied van huisbeveiliging.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Geen abonnementskosten
  • De deurbel herkent pakketjes en mensen
  • Beelden lokaal opgeslagen

Minpunten

  • Sommige gebruikers melden een vertraging in meldingen
  • Hij is vrij groot
Koop voor de laagste prijs
bol.com (€183,00)
Laatst bijgewerkt op: 2 oktober 2023 - 13:06

Er kan tegenwoordig veel bij je voordeur verschijnen: vrienden, buren, vreemden en onbeheerde pakketjes. Dat laatste is vooral waarom Eufy de tweede pakketcamera heeft toegevoegd aan de Dual 2 Pro. Alhoewel deze deurbel vooral is gemaakt voor de Amerikaanse markt, komt het ook steeds vaker voor in Nederland dat pakketjes zo maar bij de voordeur worden achtergelaten. De meeste videodeurbellen hebben één camera die gericht is op degene die aanbelt, maar de Eufy Deurbel Dual 2 Pro voegt een tweede camera toe die naar beneden kijkt. Als iemand probeert het pakketje mee te nemen, slaat deze deurbel alarm dankzij de Delivery Guard-functie.

Hoewel het een van de duurdere modellen is, is het een mooi apparaat om te zien. Daarnaast heeft de fabrikant verschillende verbeteringen doorgevoerd.

Eufy Deurbel Dual 2 Pro design

De Eufy Deurbel Dual 2 Pro is iets groter dan hij online lijkt: de deurbel is iets minder dan vijf en een halve centimeter lang en vijf centimeter breed, en lijkt meer op een ouderwetse intercom dan op de slanke deurbellen van fabrikanten als Ring en Google Nest. Dat komt vermoedelijk door de batterij: Eufy claimt een batterijduur van zes maanden. Het ziet er echter een beetje intimiderend uit; met de grote lens van de hoofdcamera die je aanstaart, voelt het eerder als een veiligheidscontrole. Aan de onderkant van de deurbel bevindt zich de tweede kleinere naar beneden gerichte camera en een paar witte LED’s die oplichten wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Eufy Deurbel Dual 2 Pro camera 2

In tegenstelling tot de meeste andere videodeurbellen die rechtstreeks verbinding maken met de wifi bij je thuis, maakt deze deurbel verbinding via de Homebase, die je met een kabel aansluit op het netwerk. De Homebase (die ook fungeert als een hub voor andere Eufy smart home-apparaten) heeft echter ook twee andere functies: hij slaat alle video’s van de deurbel op en hij heeft een bel die klinkt wanneer op de knop van de deurbel wordt gedrukt.

Installatie Eufy Deurbel Dual 2 Pro

Deze deurbel werkt op batterijen of op bestaande bedrading (netstroom). Als je hem op batterijen laat werken, moet je hem eerst opladen. Dit duurt ongeveer zes uur via de USB-poort van de Homebase met de meegeleverde kabel. Zodra hij is opgeladen, beslis je waar je hem neerzet, gebruik je de meegeleverde sjabloon om een ​​paar montagegaten te boren en schroef je de achterplaat erin. De deurbel klikt dan op zijn plaats op deze plaat, maar kan worden losgemaakt door ook op een verborgen knop te drukken.

Eufy Deurbel Dual 2 Pro aansluiten op stroom

Als je netstroom gebruikt, is het proces hetzelfde, behalve dat je de bekabeling door de achterplaat laat lopen en deze aansluit op twee schroeven aan de achterkant van de deurbel. Het is hoe dan ook een vrij eenvoudig proces en het enige dat je nodig hebt is een kleine boor en een schroevendraaier. Hier lees je meer over het aansluiten van een slimme deurbel op netstroom.

Of je nu kiest voor de batterij of de bedrade installatie, het kan eigenlijk niet misgaan met de heldere instructies in de app.

De EufySecurity-app

Zodra de Eufy Deurbel Dual 2 Pro is gemonteerd, installeer je de EufySecurity-app (beschikbaar voor iOS en Android), maak je een account aan en verbind je de deurbel met de app. Dit is een vrij eenvoudig proces waarbij je een QR-code scant op de Homebase en vervolgens op de achterkant van de deurbel. Tot slot scan je met de deurbel een code die op het telefoonscherm in de app wordt weergegeven om verbinding te maken met je wifi.

Als de batterij bijna leeg is, moet je de deurbel af en toe verwijderen en opladen, wat ongeveer zes uur duurt. Vervolgens gaat de batterij ongeveer 6 maanden mee.

Verder is de videodeurbel via de app volledig naar wens af te stellen. Kies activiteitenzones, stel de detectieduur en het detectiebereik in, rondloopdetectie, detectiegevoeligheid en een heel scala aan andere mogelijkheden.

Prestaties van de Eufy Deurbel Dual 2 Pro

De Eufy Deurbel Dual 2 pro gebruikt de twee camera’s goed, waarbij de hoofdcamera recht naar voren kijkt en de tweede naar de grond kijkt. De deurbel combineert deze twee in één videofeed, die vrijwel alles laat zien wat er buiten gebeurt. De hoofdcamera heeft een horizontale kijkhoek van 160 graden, terwijl de pakketcamera iets minder dan honderd graden vastlegt. Deze twee gecombineerd, ontgaat je bijna niks meer wat er toe doet. Het beeld is helder en scherp genoeg om mensen dag en nacht te herkennen, dankzij twee LED-lampjes die de directe omgeving van de camera verlichten.

Sommige videodeurbellen, zoals de Ring Video Doorbell Pro 2, de Wyze Video Doorbell Pro en de Arlo Essential Wireless Video Doorbell, hebben camera’s met een meer verticaal georiënteerd beeld of bieden een fisheye-achtig beeld. Omdat Eufy hiervoor echter een speciale camera heeft, krijg je een veel duidelijker beeld.

De Eufy app is eenvoudig te gebruiken en maakt het sorteren en bekijken van video’s en waarschuwingen makkelijk. Je kunt de gevoeligheid van de bewegingsdetectie en hoeveel de app je op de hoogte stelt van gedetecteerde gebeurtenissen zelf configureren.

De pakketcamera

De slimme functies van deze deurbel werken ook goed: de camera deteceert wanneer iemand een pakket aflevert en tagt het pakket zelf in de video. Als iemand het pakket oppakt, wordt dat ook geregistreerd en word je gewaarschuwd. Alhoewel het niet veel voorkomt dat pakketjes gestolen worden, heb je er in ieder geval bewijs van mocht het gebeuren.

Ligt er een pakketje voor de deur en komt er iemand naar je voordeur? De videodeurbel speelt dan automatisch een door jou gekozen geluid af. Ligt er al uren een pakket voor je deur? Dan krijg je een herinnering. Alle gebeurtenissen worden bijgehouden vanaf het moment dat er een pakket is afgeleverd. Geen pakketje, maar hangen er mensen rond je voordeur? Dan kan je ook automatisch een bericht afspelen.

Andere slimme functies

Als extra toevoeging heeft Eufy nog meer slimme functies toegevoegd. Niet alleen weet de videodeurbel een pakketje te detecteren, ook familie en vrienden worden herkend. Dit is handig omdat je kunt instellen alleen een melding te ontvangen wanneer er vreemden voor de deur staan.

Ben je niet thuis, maar heb je ook geen zin om een je bezoek te woord te staan via de videodeurbel? Stel dan een automatisch bericht in bij aanbellen.

Eufy Deurbel Dual 2 Pro video opslag

Een van de redenen waarom wij zo’n fan zijn van Eufy video deurbellen, is dat ze niet verplicht bent een duur abonnement af te sluiten om toegang te krijgen tot de beste functies: de Eufy Deurbel Dual 2 Pro biedt alle functies die zonder maandelijkse kosten. Hij detecteert mensen, huisdieren en pakketten en stuurt je een melding in de app. Opgenomen video’s worden op de homebase opgeslagen. Helaas is de 16 GB ingebouwde opslag niet uitbreid baar. De meeste videodeurbellen slaan video op in de cloud en vereisen dat je een abonnement neemt om opgeslagen beelden te bekijken. Een uitzondering is de Google Nest Doorbell (Batterij), maar die beperkt je tot drie uur aan opnames; iets langer, en je moet betalen.

Een ander voordeel is dat de camera nog steeds video vastlegt als je wifi- of internetverbinding verbroken is, in tegenstelling tot apparaten die video alleen in de cloud opslaan, zoals de videodeurbellen van Ring.

Tot slot, aangezien Eufy end-to-end-codering gebruikt om beelden op te slaan, heeft de politie geen toegang tot beelden zonder jouw toestemming. Dit onderscheidt Eufy en een paar andere deurbellen van Ring en Nest, die zonder toestemming beeldmateriaal aan de lokale politie zullen verstrekken als zij dit nodig achten.

Smart home integratie

Helaas kun je een Google Home-speaker niet gebruiken als gong met een Eufy deurbel. Als er aangebeld wordt krijg je dit ook niet te zien op je Google Nest Hub. Wel kan je de beelden laten streamen op je Google Nest Hub. Slimme speakers van Alexa worden volledig ondersteund, ook als gong. Zodra er aangebeld wordt laat Alexa je netjes weten dat je een bezoeker hebt. Een andere optie is om de losse gong van Eufy. Dat is echter niet nodig, want je de HomeBase werkt uitstekend als gong.

Scroll naar boven