Google Nest Hello deurbel

Sinds kort zijn er twee modellen van de Google Nest Hello Video Deurbel. Maar welke is de beste voor jou?

Google Nest Hello deurbel
Google Nest Doorbell (bedraad)

Google Nest Hello deurbel modellen

In augustus 2021 heeft Google een nieuwe videodeurbel (de Google Nest Doorbell battery genoemd) gelanceerd.

Maar Google maakt al een slimme deurbel, toch? Jep. De Nest Hello gaat nergens heen. In plaats daarvan krijgt hij een nieuwe naam: de Nest Doorbell (bedraad).

Hoewel de namen misschien op elkaar lijken, zijn er enkele grote verschillen tussen de twee deurbellen. Laten we eens kijken wat de verschillen zijn.

Google Nest Deurbel (Batterij)

Het nieuwste model van Google is ontworpen om overal gemakkelijk te kunnen installeren. Indien gewenst kan deze deurbel ook bedraad worden aangesloten op de bestaande gong van je huis.

De Nest Doorbell Battery wordt geleverd met de nieuwste machine-learning-chip van Google aan boord waarmee de deurbel onderscheid kan maken tussen mensen, pakketten, dieren en voertuigen. De oudere versie kan dit onderscheid niet maken. Familiar Faces is beschikbaar met een Nest Aware-abonnement voor beide modellen.

De laatste 3 uur aan beeldmateriaal wordt automatisch opgeslagen op het apparaat zelf zonder dat je een abonnement nodig hebt. Bij de Google Nest deurbel (bedraad) krijg je alleen 3 uur stilstaande beelden. Verder blijft De Nest Doorbell battery opnemen als je stroom en wifi uitvallen; iets wat het bedrade model niet kan.

Het nieuwe model ziet er vooral veel strakker uit qua design. De zwart-wit kleurcombinatie, minimalistische look en langere vormgeving maken het een pronkstuk bij je voordeur.

Google Nest Deurbel (bedraad)

Het originele model van Google, welke duurder is dan het nieuwe model. Dit model heeft geen uitneembare batterij, dus sluit je hem aan op de bestaande elektriciteitsvoorziening van je huis.

Die bedrading ondersteunt één functie die de Nest Doorbell op batterij niet heeft: 24/7 video opname. De Nest Doorbell Battery bevat drie uur gratis videogeschiedenis van gebeurtenissen, maar kan geen continue video opnemen.

Dat is niet het enige punt waar op de twee verschillen. De eerste versie is wat korter en dunner en heeft een kijkhoek van 160 graden met een 4:3-verhouding en 8x digitale zoom.

Afgezien van het wat lompere uiterlijk en de vereiste bedrading, is de (voormalige) Nest Hello nog steeds een goed apparaat en zal ondersteuning blijven houden voor de Home-app van Google.

Specificaties vergeleken

Nest Doorbell (bedraad)Nest Doorbell (batterij)
Dimensies4,57 x 2,4 x 16 (cm)2,6 x 4,3 x 11,7
Kijkhoek160 graden, 4:3 ratio145 graden, 3:4 ratio
Zoom8x digital6x digital
NachtzichtJaJa
HDRJaJa
Gratis meldingenBeweging, persoonBeweging, persoon, pakketje, dier, voertuig
Betaalde meldingenFamiliar faces, pakketjes en geluidenFamiliar faces
24/7 opnameJaNee
Geschiedenis3 uur aan afbeeldingen3 uur aan video
Opnemen bij storingNeeJa, 1 uur
Resolutie1920 x 1080 pixels1280 x 960 pixels

Google Nest Hello kopen

Benieuwd waar je de Google Nest deurbellen kunt kopen? Hierboven vind je de beste prijs voor beide modellen.

Hier vind je een overzicht van actuele Nest Deurbel aanbiedingen.

Scroll naar boven