Home ┬╗ Hoe hoog moet een video deurbel hangen?

Hoe hoog moet een video deurbel hangen?

Ben je op zoek naar de beste manier om je huis te beveiligen? Of wil je gewoon een handige gadget die je helpt bij het ontvangen van bezoekers? Dan is een video deurbel de perfecte oplossing voor jou. Het installeren van een video deurbel kan echter soms een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het bepalen van de juiste hoogte. Maar maak je geen zorgen, in deze blog gaan we dieper in op de juiste hoogte voor het installeren van een video deurbel.

Hoe hoog moet een video deurbel hangen?

Waarom is de hoogte belangrijk?

De hoogte van de video deurbel is essentieel voor een goede werking van de camera en een optimale beveiliging van je huis. Een verkeerde hoogte kan ook leiden tot ongewenste bewegingsmeldingen van de deurbel en/of een slechte verbinding met Wi-Fi. Het belangrijk om de hoogte van de deurbel op de juiste manier te bepalen, zodat je een optimale horizontale en verticale kijkhoek hebt.

De juiste hoogte bepalen

Maar hoe bepaal je nu de juiste hoogte voor je video deurbel? De beste manier om dit te doen is door de hoogte van de ogen van de gemiddelde volwassene in jouw omgeving te meten. Dit is meestal tussen de 1,60 en 1,75 meter. Plaats de deurbel op deze hoogte voor de beste kijkhoek van bezoekers.

Andere factoren om te overwegen

Sommige video deurbellen hebben bewegingsdetectie en moeten daarom op een bepaalde hoogte worden geïnstalleerd om ongewenste beweging te voorkomen. Zorg ervoor dat je deze factor in overweging neemt bij het kiezen van de juiste hoogte voor je deurbel. Let ook op de locatie van de Wi-Fi router om de beste verbinding te garanderen. Tijdens de installatie en montage kun je dit testen.

De hoogte en kijkhoek van een video deurbel is niet alleen belangrijk voor een optimale beveiliging, maar ook voor privacy. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de video deurbel niet te veel privacygevoelige informatie vastlegt, zoals het interieur van je huis of de activiteiten van jou of je buren.

Een video deurbel met een brede kijkhoek kan bijvoorbeeld meer vastleggen dan nodig is en daardoor privacyproblemen veroorzaken. Om dit te voorkomen, kun je kiezen voor een video deurbel met een instelbare kijkhoek, zodat je deze kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Daarnaast is het belangrijk om de video deurbel te installeren op een hoogte die de kijkhoek beperkt tot alleen de voordeur en de directe omgeving ervan.

Wil je meer dan alleen de omgeving rondom je voordeur beveiligen? Overweeg dan een IP camera voor buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven