Home » Hombli Smart Doorbell 2

Hombli Smart Doorbell 2

Hombli Smart Doorbell 2

De Hombli Smart Doorbell 2 laat een goede indruk achter vanwege de makkelijke installatie, gebruiksvriendelijke app en zachte prijs.

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit en brede kijkhoek
  • Bewegingsdetectie
  • Makkelijke installatie
  • Lokale gegevensopslag op een SD kaartje

Minpunten

  • Geen zones voor bewegingsdetectie 
  • Je hebt een sterk wifi signaal nodig bij de voordeur

Het Nederlandse Hombli is niet de bekendste naam in de markt maar biedt een mooi alternatief voor de koper die op zoek is naar een goedkopere video deurbel met alle nodig functionaliteiten. De Hombli Smart Doorbell 2 laat een goede indruk achter vanwege de makkelijke installatie, gebruiksvriendelijke app en zachte prijs.

Design

Voor een video deurbel in deze prijsklasse heeft de Hombli Smart Doorbell 2 een strak en recht voor z’n raap design. De zwart witte voorkant met duidelijke camera en knop is gebruiksvriendelijk en heeft wel iets weg van de Arlo Video Deurbel.
 
Deze video deurbel is gemaakt van kunststof en voelt stevig aan. De afmetingen zijn 138 x 46 x 26 mm.


 

Wat wordt er meegeleverd?

Inbegrepen in de doos zijn een handleiding, de deurbel, bevestigingsmateriaal, oplaadkabel en draad voor vaste aansluiting. Installeren van deze deurbel kan ook draadloos, en is voor de meeste mensen de snelste optie. 
 

Installeren Hombli Smart Doorbell 2

De Hombli Smart Doorbell 2 kan dus op twee manieren aangesloten worden: bekabeld of draadloos. Draadloze installatie is zo gepiept, met de meegeleverde 3M tape plaats je de deurbel waar je maar wilt. Je kunt rustig slapen wetende dat de deurbel ook over een anti-diefstal alarm beschikt. Bekabelde installatie betekent dat je de video deurbel aansluit op je beltrafo. In de handleiding staat uitgelegd hoe je dit doet. Als je over de juiste trafo beschikt gaat dit vrij makkelijk. De gehele handleiding is hier te downloaden.

Functionaliteiten en gebruik

Over welke features beschik je allemaal en hoe is de Hombli Smart Doorbell 2 in gebruik? Je leest het hieronder.
 

Beeldkwaliteit

De camera heeft een resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) en een kijkhoek van 140 graden. Infrarood nachtzicht zorgt ervoor dat je ook ’s nachts goed beeld hebt van wat er voor je deur gebeurt. Zowel overdag als ’s nachts is het beeld goed, de full HD camera doet wat hij moet doen. 

Dagelijks gebruik

Als er iemand aanbelt, gaat je smartphone over en krijg je het beeld van de camera te zien. Je ziet wie er aanbelt en kunt de oproep accepteren of afwijzen. Accepteer je de oproep dan kun je via je smartphone praten met je bezoek, je bezoek hoort je stem via de luidspreker van de bel. Die luidspreker is redelijk. Met een sterk wifi signaal op de plek waar je de deurbel ophangt komen meldingen snel binnen en heb je weinig last van vertraging. Sommige gebruikers melden een vertraging van 5 seconden met een slechtere verbinding. 

Hombli Smart Doorbell 2

De Hombli Smart Doorbell 2 verstuurt ook een notificatie zodra beweging wordt gedetecteerd, maar deze functionaliteit is niet heel geavanceerd. Concurrenten zoals de Eufy Video Deurbel, Google Nest, Ring Video Deurbel of Arlo Video Deurbel zijn hierin verder. Zo beschikt de Hombli Smart Doorbell 2 niet over detectie voor mensen, pakketten of dieren en is het ook niet mogelijk om zones in te stellen. Door de grote kijkhoek krijg je dus ook veel meldingen van andere dingen dan je bezoek. Bewegingsdetectie kun je ook helemaal uitzetten. 

Connectiviteit

De Hombli Smart Doorbell 2 is uitgerust met 2,4 GHz wifi. Zoals benoemd heb je een sterk wifi signaal nodig bij je voordeur om de deurbel optimaal te laten functioneren. Heb je dit niet, schaf dan een wifi-versterker aan. 
 

Smart Home Integraties

Qua Smart Home compatibiliteit zit je ook goed. Deze slimme deurbel biedt ondersteuning voor Google Assistent spraakopdrachten en Alexa spraakopdrachten. 

Hombli Smart Doorbell 2 app

De app van Hombli is gebruiksvriendelijk en werkt goed. Via de app stel je tijdschema’s in, controleer je of de camera aan staat en bekijk je waar je ook bent wat er zich thuis afspeelt.

 

Geen abonnement nodig

De Hombli Smart Doorbell kun je ook zonder abonnement gebruiken. Deze deurbel beschikt over een micro-sd ingang voor 128GB aan opslagruimte. Sla je beeldmateriaal liever op in de cloud kun je gaan voor een Hombli Cloud Storage abonnement voor € 3,49 per maand. Hiermee kijk je alle beelden tot 7 dagen terug. Dit is best wel weinig opmerkelijk genoeg, bij concurrenten als Google en Ring is dit 30 dagen.

Hier vind je meer tips voor een video deurbel zonder abonnement.

Verschil met Hombli Smart Doorbell 1

Hombli heeft niet stilgezeten. De Hombli Smart Doorbell 2 is ten opzichte van zijn voorganger op verschillende fronten verbeterd:

  • Betere beeldkwaliteit
  • Grotere batterij
  • Snellere responstijd
  • Meer opties voor installatie
 
 

 

Scroll naar boven