Home » Installatie Ring Video Deurbel

Installatie Ring Video Deurbel

Als je denkt aan video deurbellen, denk je eigenlijk gelijk aan Ring. En dat is ook niet zo gek, Ring is een van de populairste merken omdat ze voor kwaliteit staan. Maar hoe zit het met de installatie van Ring’s Video Deurbellen? Kun je dit zelf doen of moet je een professional inhuren? Het antwoord is: een Ring Video Deurbel installeren kun je prima zelf met een goed stappenplan en het juiste gereedschap. In deze blog leggen we het stap voor stap uit.

Installatie Ring Video Deurbel

Ring Video Deurbel Installatie: verschillen tussen modellen

De installatie van een Ring Video Deurbel verschilt iets per model, afhankelijk van de stroomvoorziening. Bij veel van Ring’s deurbellen heb je de keuze tussen de ingebouwde batterij of je huidige bedrading. Kies je voor het laatste, sluit je de video deurbel aan op de huidige bedrading en transformator. Kies je voor de batterij als stroomvoorziening, kun je deze uitnemen en opladen zodra hij leeg is. De batterij van Ring gaat na één laadbeurt ongeveer een half jaar mee bij gemiddeld gebruik, dus je kunt rustig voor de batterij gaan.

  • Ring Video Doorbell (Generatie 2): Ingebouwde batterij of netstroom
  • Ring 3: Verwisselbare batterij of netstroom
  • Ring 3 Plus: Verwisselbare batterij of netstroom
  • Ring Pro: Netstroom (met stekker)
  • Ring Doorview Cam: Verwisselbare batterij

Ring Video Deurbel installatie in 10 stappen

Stap 1: Verzamel gereedschap

Bijna alle Ring video deurbellen worden geleverd met alles wat je nodig hebt om je deurbel te installeren, zoals een schroevendraaier, schroeven, een oplaadkabel (indien nodig) en installatie-instructies.

Daarnaast heb je misschien een boormachine nodig als je je Ring Deurbel in baksteen of stucwerk moet schroeven. De Ring Video Doorbell 2 en de Ring Video Doorbell Pro worden geleverd met een speciaal boortje en pluggen om dat onderdeel gemakkelijker te maken. We raden je ook aan om een stanleymes of een platte schroevendraaier bij de hand te houden om je oude deurbel te verwijderen.

Stap 2: Opladen

Als je een Ring Video Doorbell Pro installeert, kun je deze stap overslaan.

Haal de Ring uit de verpakking, pak de batterij en sluit deze aan op de voeding met de meegeleverde oplaadkabel. Het kan soms lastig zijn om de batterij uit de Ring 2 te krijgen, omdat deze is ontworpen om er makkelijk uit te krijgen zodra hij gemonteerd is. In dat geval plaats je hem plat tegen de muur voordat je de batterij eruit haalt.

Als je een rood lampje en een groen lampje ziet branden betekent dit dat de batterij opgeladen wordt. Het opladen kan vier tot zes uur duren. Zodra de batterij volledig is opgeladen, gaat het rode lampje uit en staat het licht op groen om aan de slag te gaan ;).

Stap 3: Verbind de deurbel met de app en wifi

Download de Ring-app en volg de instructies op het scherm om je Ring Video Doorbell te koppelen aan het wifi-netwerk van je huis. De app begeleid je bij alle stappen die je moet ondernemen. Binnen 10 minuten heb je alles ingesteld en verbonden.

Pro tip: voer deze stap uit op de plek waar je de Ring Video deurbel gaat installeren. Zo weet je namelijk of je wifi signaal daar sterk genoeg is. Is de wifi-verbinding niet goed genoeg? Creëer dan een extra wifi-punt bij je voordeur, zoals een powerline adapter. Je kunt ook kiezen voor de Ring Chime Pro Gen. 2. Met de Ring Chime Pro hoor je in huis dat iemand aanbelt en versterk je direct het wifi signaal voor je Ring Video Deurbel.

Stap 4: Schakel de stroom uit

Ga naar de stoppenkast sluit de stroom naar je deurbel af.

Stap 5: Verwijder de oude deurbel

Heb je momenteel geen deurbel? Sla deze stap dan over.

Verwijder het voorpaneel van je huidige deurbel, zodat de schroeven zichtbaar worden. Schroef de oude deurbel los van de muur en trek hem er voorzichtig uit, zodat de twee stroomdraden zichtbaar worden.

Trek de deurbel voorzichtig los, want je wilt deze draden niet beschadigen. Draai de schroeven eruit om de draden los te maken en verwijder de oude deurbel volledig.

Stap 6: Bevestig de montagebeugel

Open de Ring-app en bekijk de live videofeed van de deurbel voordat je de montagebeugel bevestigt.

Houd je Ring Doorbell tegen de muur op plek waar je hem gaat monteren en controleer op de livefeed in de app of je tevreden bent met de hoek en het beeld. Als dat niet het geval is, gebruik je een ​​van de schuine montagebeugels om de camera omhoog, omlaag, naar links of naar rechts te kantelen.

Lees verder: Hoe hoog moet een video deurbel hangen?

Gebruik het meegeleverde waterpasinstrument vervolgens om ervoor te zorgen dat de montagebeugel recht waterpas hangt. Met een potlood markeer je de boorgatengaten. Gebruik je een schuine steun, bevestig je deze eerst aan de muur. Plaats daar de montagebeugel op de steun.
Zonder steun schroef je de montagebeugel rechtstreeks op de muur over het gat van je oude deurbel, zodat de bedrading door het gat van de beugel komt.

Installeer je de Ring video deurbel op baksteen of stucwerk, gebruik je de meegeleverde steenboor om gaten te boren voor de kleine, witte plastic pluggen. Nadat je de gaten hebt geboord, druk je de pluggen naar binnen, plaats je de montagebeugel erop en schroef je de schroeven van het montagebeugel in de pluggen. Monteer je de video deurbel op hout? Dan heb je geen pluggen nodig.

Pro-tip: Pas op dat je de schroeven niet te vast aandraait bij het bevestigen van de montagebeugel, anders kan deze buigen, waardoor het moeilijk wordt om de Ring deurbel vast te klikken.

Stap 7: Bevestig deurbeldraden (optioneel)

Als je je Ring wilt aansluiten op je bestaande deurbel om de levensduur van de batterij te verlengen of om je bel te laten rinkelen wanneer een bezoeker op de deurbelknop drukt, verbind je nu de bedrading die uit de muur hangt. Als je gaat voor de draadloze installatie van je Ring Video Deurbel omdat je misschien een aparte Ring Chime gebruikt (of je het prima vindt om alleen meldingen op je smartphone te krijgen), dan kun je dit gedeelte overslaan.

Sluit de draden die uit de muur komen aan op de schroeven op het apparaat.

Beide draden kunnen op beide schroeven worden aangesloten. De volgorde doet er niet toe.

Ring Video Deurbel aansluiten op bedrading

Let op: als de bedrading correct is aangesloten, brandt het witte lampje aan de voorkant van het apparaat.

Let op: als je de Ring Video Deurbel aansluit op een bestaande deurbel, is een transformator vereist met een spanning van 8-24 VAC, max. 40 VA, 50/60 Hz.

Stap 8: Monteer de Ring video deurbel

Plaats de deurbel net boven de beugel en druk hem naar binnen en naar beneden totdat hij op zijn plaats klikt. Misschien moet je een beetje kracht uitoefenen.

Stap 9: Schakel de stroom weer in

Tijd om de stroom weer aan te zetten en je nieuwe aankoop te testen! Als alles goed werkt, bevestig je de twee meegeleverde veiligheidsschroeven in de onderkant van het frontje.

Stap 10: App-voorkeuren instellen

Het is gelukt! Je hebt je Ring Video Deurbel geïnstalleerd. Via de Ring-app kun je met de functies spelen, instellingen voor bewegingsdetectie en nachtzicht instellen, kiezen te kiezen welke soorten meldingen je wilt en welke gebieden je wilt dat je camera bedekt.

Ring Video Deurbel laten installeren?

Wil je de installatie toch liever uitbesteden aan een professional? Als je jouw Ring Video Deurbel bij Coolblue koopt, kun je daarbij een installatie service bestellen.

1 gedachte over “Installatie Ring Video Deurbel”

  1. Pingback: Hoe werkt een Ring Deurbel? Slimmedeurbelinfo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven