Home » IP camera of video deurbel?

IP camera of video deurbel?

Wil je jouw huis beveiligen, maar weet je niet of je een IP camera of video deurbel moet kiezen? De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: wil je een high tech versie van een deurbel die ook enigszins beschermt of ga je echt puur voor beveiliging? Hieronder bekijken we verder de verschillen en overeenkomsten.

IP camera of video deurbel?

Overeenkomsten tussen IP camera’s en video deurbellen

IP camera’s lenen veel functionaliteiten van video deurbellen, en vice versa. Zo werken beide vaak via een app waar je meldingen ontvangt, detecteren ze beweging, beschikken ze over nachtzicht en herkennen ze mensen. Sommige IP camera’s beschikken tegenwoordig zelfs over tweerichtingsaudio, waardoor je kunt praten met de persoon op je beeld.

Voordelen van IP camera’s

IP camera’s zijn perfect voor het bewaken van je huis. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen.

Voordelen

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van IP camera’s is de flexibiliteit. Een video deurbel plaats je bijna altijd bij je voordeur, maar een IP camera kun je overal plaatsen waar je wilt. Binnen, buiten, of de voor- of achterkant van je huis. Ook kun je de gewenste kijkhoek instellen. Tegenwoordig kun je bij de meeste modellen ook inzoomen op een bepaald gebied om onnodige notificaties te voorkomen.

Afhankelijk van je voorkeuren kun je een IP camera op een zichtbare plek plaatsen of juist verbergen. Een zichtbare IP camera schrikt af, maar verstop hem en je kunt stiekem opnemen.

Dekking

Door hun flexibiliteit bieden beveiligingscamera’s meer dekking. Indien handig geplaatst, kan één beveiligingscamera zowel de binnen- als buitenkant van jouw huis bewaken. Ook kun je ervoor kiezen meerdere camera’s op te hangen.

Veiligheid

Ten opzichte van slimme deurbellen zijn IP camera’s veiliger. Waarom? Allereerst omdat ze vaak op een minder bereikbare plek hangen, veilig voor potentiële indringers.

Een goede IP camera voor buiten is weersbestendig. Deze camera’s zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en kunnen tegen een stootje en flinke regen of onweersbui.

Daarnaast beschikken sommige IP camera’s over een automatisch alarm, sirenes en schijnwerpers om af te schrikken.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van IP camera’s en video deurbellen verschillen tegenwoordig niet meer zo veel, maar IP camera’s hebben vaak wel beter nachtzicht.

De voordelen van een video deurbel

De belangrijkste reden voor de populariteit van video deurbellen is het een deurbel en beveiligingscamera in één is. De camera informeert je via een app wanneer er iemand voor je deur staat en daarmee praat je ook met het bezoek. Je weet precies wie er voor je deur staat zonder naar de deur zelf te hoeven lopen. Ingebouwde bewegingsdetectie stelt je op de hoogte van ongewenst bezoek bij je voordeur.

Andere voordelen:

  • Geavanceerde technologie. Videodeurbellen hebben vaak slimme software ingebouwd die mensen, dieren en zelfs pakketjes kan onderscheiden. Meldingen hiervan ontvang je realtime, wat betekent dat je meteen wordt gewaarschuwd als er iemand voor of in de buurt van je deur staat.
  • Gebruiksvriendelijk. Video deurbellen zijn heel makkelijk in gebruik en heb je snel geïnstalleerd.
  • Praat met bezoek. Via de livefeed op je smartphone praat je met bezoekers, ook al ben je niet thuis.

Video deurbel vs IP camera: wat kies je?

Helaas is er geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Maar we kunnen je wel een zetje in de juiste richting geven.

Als je voornaamste zorg het vastleggen van videobeelden van je huis is in plaats van alleen het gebied bij de voordeur, is een IP camera het overwegen waard. IP camera’s bieden meer flexibiliteit, omdat je de camerahoek zelf bepaald en ze op meerdere plekken kunt hangen.

Wil je vooral weten wat er bij je voordeur gebeurt, wil je vanuit je luie stoel kunnen praten met bezoek en ben je benieuwd of die bezorger met je pakketje wel echt is langsgeweest? Ga dan voor een video deurbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven