Home » Netatmo Video Deurbel

Netatmo Video Deurbel

Netatmo Video Deurbel

Ons oordeel

Strak design, geen abonnement en lokale opslag, helder nachtzicht en te koppelen met Homekit: de Netatmo Video Deurbel zit heel goed in elkaar, maar heeft wel een flink prijskaartje.

[affegg id=5]

Pluspunten

  • Geen abonnement nodig
  • Makkelijk te installeren
  • Homekit, Google en Alexa ondersteuning
  • Luxe en robuust design
  • Goede app
  • Privacy

Minpunten

  • De prijs
  • Enige vertraging bij spreken en bewegingsdetectie
  • Je hebt sterk wifi signaal nodig bij de voordeur
  • Geen Homekit secure video

De meeste slimme videodeurbellen bieden ongeveer dezelfde functies, dus daarom is goed om te zien dat de Netatmo Smart Video Doorbell zich onderscheidt met Apple HomeKit-ondersteuning en een ingebouwde microSD-kaartsleuf. Hierdoor betaal je geen doorlopende abonnementskosten; wat de pijn van de hoge aanschafkosten iets verlicht.

Alhoewel de Netatmo Video Deurbel voordelen met zich meebrengt, verliest het ook op een aantal gebieden.

Wie op zoek is naar een slimme deurbel zonder abonnement is misschien beter af met de Eufy Video Doorbell 2K, terwijl anderen de voorkeur zullen geven aan de Ring Video Doorbell 3 Plus of Nest Hello. Vergeleken me deze apparaten is de beeldkwaliteit van de Netatmo Video Doorbell minder, en beschikt het niet over gezichtsherkenning. Iets wat de Nest Hello wel heeft.

En hoewel het een HomeKit-compatibel apparaat is, beschikt het niet over HomeKit Secure Video zoals de Logitech Circle View Doorbell.

Netatmo Smart Video Doorbell: design en installatie

Over het design kunnen we kort zijn: dit is een van de meest stijlvolle video deurbellen op de markt. De zwarte en zilveren kleuren geven hem een luxe uitstraling en door de rechthoekige afwerking ziet hij er heel strak uit. Ondanks dat het design wat minimalistisch is, is het voor bezoekers duidelijk dat ze op de grote zilveren knop moeten drukken.

Netatmo Video Deurbel design

Voor de installatie krijg je in de doos een montageplaat, afwerkingsplaat, 25° wig, schroeven, pluggen en gereedschap meegeleverd. Je monteert deze slimme deurbel op de huidige bedrading van je deurbel. Het is mogelijk om deze deurbel op je bestaande deurbel gong aan te sluiten, zodat je ook direct een geluid in huis hoort als iemand aanbelt. Naast de melding in de app natuurlijk. Zowel montage en installatie verlopen heel vlot door de app die je er doorheen loopt. De Netatmo Video Deurbel zou met de meeste deurbeltransformatoren (8V tot 32V) moeten werken, dus hoef je deze niet te vervangen.

Functionaliteiten Netatmo Video Deurbel

Omdat de Netatmo Slimme Deurbel HomeKit-compatibel is, kun je de deurbel toevoegen aan de Apple Home-app en de Netatmo Security-app. Om optimaal gebruik te maken van de features gebruik je een combinatie van de twee. Met de Apple Home-app bekijk je de live feed en ontvang je notificaties van beweging en bezoek zodat je kunt antwoorden. En deze koppeling maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk Siri te vragen om de feed van je deurbel te tonen. De deurbel ondersteunt momenteel geen HomeKit Secure Video, dus je kunt geen video opnemen via de Home-app.

Netatmo Smart Video Doorbell app

Je kunt de deurbel ook aansluiten op je Apple HomePod speakers, echter kun je daarop niet communiceren met bezoek.

De Netatmo app zelf is overzichtelijk en je hoeft weinig in te stellen. De interface toont een handige tijdlijn waarin alle activiteiten (zodra iemand aanbelt of beweging is gedetecteerd) weergegeven worden. Ook kun je in de app custom detectie zones instellen. Dit is handig als je een voortuin hebt en bijvoorbeeld geen meldingen wilt ontvangen van beweging op straat. Zodra iemand aanbelt krijg je live een preview op je scherm. Vervolgens bepaal je zelf of je opneemt of niet.

Netatmo Security-App

Voor het opnemen en opslaan van video gebruik je ook de Netatmo Security-app. Wanneer de opslag vol dreigt te raken zal de deurbel zelf de oudste filmpjes verwijderen.

Smart home ondersteuning

Smart home fabrikant Netatmo heeft onlangs bekend gemaakt dat hun slimme deurbel vanaf nu ook compatible is met Google Assistant, Amazon Alexa en Siri.

Beeldkwaliteit en geluid van Netatmo Slimme Video Deurbel

De Netatmo Video Deurbel heeft een resolutie van 1080p met portretverhouding van 9:16. Dit werkt fijn, aangezien je zo het hele lichaam van de persoon die aanbelt te zien krijgt. Overdag zijn beelden scherp genoeg om precies te kunnen identificeren wie er voor je deur staat. Ook de nachtmodus geeft erg scherp beeld. Geluid is ook scherp en helder, zonder ruis.

Netatmo Smart Video Doorbell & Privacy

De camera neemt niet constant op. Pas wanneer je de app opent en je naar ‘live’ gaat, start de camera. De opnames starten automatisch pas als iemand aanbelt of er beweging gedetecteerd wordt. De video’s hiervan verlaten de deurbel niet, maar worden opgeslagen op de interne SD-kaart. Dit is dan ook gelijk een groot pluspunt: de beelden blijven in eigen beheer. Dit is ook wel fijn voor de mensen die voor je deur staan: die kiezen er immers niet voor om geüpload te worden naar de servers van een of ander bedrijf.

Hoewel het gebruik van een microSD-kaart een plus is qua privacy en abonnementskosten, verlies je wel al je opnamen als iemand je deurbel camera steelt. Weegt privacy minder zwaar voor jou, heb je altijd nog de mogelijkheid een back-up van beeldmateriaal te uploaden naar Dropbox of een FTP-site.

Scroll naar boven