Opties voor een slimme deurbel zonder camera

Een slimme deurbel zonder camera kan een uitstekend alternatief zijn voor een video deurbel. Misschien wil je geld besparen, of heb je al een slimme camera geïnstalleerd bij de voordeur. Echter, goede oplossingen zijn moeilijk te vinden omdat de meeste slimme deurbellen een camera bevatten. Om jou op weg te helpen ben ik in de DIY smart home wereld op zoek gegaan naar alternatieven die geen complexe installaties of technische kennis vereisen.

Slimme deurbel zonder camera

Arlo Audio Doorbell

De Arlo Audio Doorbell is voorzien van een bewegingssensor, luidspreker en een microfoon. Zodra er iemand aanbelt word je gewaarschuwd via de Arlo-app en praat je op afstand met je bezoekers. Meer dan dat heb je eigenlijk niet nodig als je op zoek bent naar een slimme deurbel zonder camera. Deze deurbel is ook vrij makkelijk te installeren. Hij werkt op twee AA-batterijen en wordt geleverd met montageschroeven en een installatie boekje.

Arlo verkoopt ook een bijpassende gong. Hij werkt op je bestaande bedrading, maar als je er geen hebt of als je een gong in een ander deel van het huis wilt, is de Arlo Chime het overwegen waard. Hij is ongeveer even groot als de deurbel, heeft een grijze stoffen voorkant, kan op een stopcontact worden aangesloten en kost €55,-.

Nadeel is dat hij alleen werkt met wifi, wat betekent dat je hem niet kunt aansluiten op je smart home systeem.

Arlo Audio Doorbell

Byron DBY-25939 Draadloze deurbel

Deze makkelijk te installeren deurbel zonder camera kan overal geplaatst worden. De deurbelset bestaat uit een draagbare deurbel en een weersbestendige beldrukker met LED indicatielicht voor buiten. De deurbel werkt op batterij (is meegeleverd) met een levensduur van 3 jaar en kan eenvoudig aan elke deur worden geïnstalleerd. Hij is zo gemaakt dat je dezelfde schroefgaten van je huidige deurbel kunt gebruiken.

In tegenstelling tot de Arlo Audio Doorbell, heeft deze deurbel geen bewegingssensor, luidspreker en microfoon. Hij functioneert dus echt puur als een traditionele deurbel, maar dan op batterijen. Wil je ook graag meldingen op je telefoon ontvangen wanneer er iemand voor de deur staat? De Byron DBY-25939 is volledig compatibel met de Smartwares PRO-serie.

Byron DBY-25939 Draadloze deurbel zonder camera

Slimme deurbel zonder camera aansluiten op smart home systeem

Ben je op zoek naar een oplossing die ook te koppelen is met je smart home systeem? Kies dan voor een slimme knop zoals de Aqara, op fora vaak aanbevolen als alternatieve oplossing voor een slimme deurbel zonder camera. De Aqara Draadloze mini schakelaar van Xiaomi is een afstandsbediening met 1 knop die makkelijk te gebruiken is om allerlei taken te automatiseren. De Aqara producten zijn te gebruiken via HomeKit van Apple. De verbinding van de producten van Aqara loopt dan via de Aqara Hub. De Aqara Hub is los verkrijgbaar en wordt niet standaard meegeleverd.

Na het lezen van deze blog toch nog eens kijken naar een slimme deurbel met camera?

1 gedachte over “Opties voor een slimme deurbel zonder camera”

  1. Pingback: Ring Deurbel Abonnement: wat is het en heb ik het nodig?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven