Ring en Google Home integratie

Ring is een van de grootste namen op het gebied van smart home beveiliging en domotica. Ze staan vooral bekend om hun video deurbellen, waarmee vele Nederlandse huishouden hun voordeur in de gaten houden. Maar hoe zit het de Google Home integratie? In deze blog duik ik er voor je in.

Update: er is helaas geen actieve Google Home en Ring connectie meer zoals te zien is in het forum van Google Assistant.

Slimme deurbel

Werkt Ring met Google Home?

Ja en nee. Ring werkt samen met Google Home, maar dit is eigenlijk te beperkt om van integratie te spreken. Waarom? In de ideale wereld koppel je al je smart home producten probleemloos aan elkaar. Maar om twee apparaten goed samen te laten werken, moeten ze vanaf het begin worden ontworpen op integratie met smart home platforms. Omdat Google en Ring (eigendom van Amazon) directe concurrenten zijn, heeft Google er niet alles aan gedaan om Google Home compatibel te maken met Ring, en dus zijn de mogelijkheden heel beperkt. Je kunt bijvoorbeeld geen video van je Ring-deurbel bekijken op een Google Home Hub-scherm of de video casten naar een Google Chromecast.

De beperkte mogelijkheden van Ring en Google Home

Volgens Google kun je de volgende spraakopdrachten geven aan je Home apparaat:

  • Een nieuwe opname starten
  • Het batterij niveau opvragen
  • Vragen wanneer de deurbel voor het laatst afgegaan is

Verder kun je dus niet praten met de bezoeker via de slimme Google speaker of de live feed streamen.

Ring koppelen met Google Home

Alternatieven voor Ring en Google Home

Je hebt eigenlijk twee opties waar je uit kunt kiezen:

  1. Ga voor een video deurbel die wél compatible is met Google Home, zoals de Google Nest Hello of Eufy by Anker Video Deurbel.
  2. Koppel je Ring Video Deurbel met Amazon Alexa apparaten, zoals de slimme speakers (Echo).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven