Ring Video Deurbel 3 overzicht

Vóór de overname door Amazon stond Ring bekend als Doorbot en verscheen het op Shark Tank (de Amerikaanse versie van “Dragons’ Den”) met zijn flagship product, de videodeurbel. Sindsdien heeft Ring een overvloed aan slimme deurbellen gelanceerd, evenals beveiligingssystemen en camera’s. In plaats van de traditionele deurbel, bieden videodeurbellen realtime beelden van wie er voor de deur staat en live communicatie. Hieronder bekijken we de Ring Video Deurbel 3, toch wel een van de meest populaire versies tot nu toe.

Ring Video Deurbel 3

Pluspunten

  • 5GHz-netwerk voor een snellere en betrouwbaardere verbinding
  • Personaliseerbare bewegingszones
  • Compatibiliteit met Alexa- en Amazon-apparaten zoals Echo Show

Minpunten

  • Niet mogelijk om in te zoomen op de camera
  • Geen opslag zonder abonnement

Prijzen Ring Video Deurbel 3

Onderstaande tabel toont een live overzicht van de prijzen van de Ring Video Deurbel 3 bij verschillende bekende webshops.

[affegg id=7]

Kijk hier voor een Ring Video Deurbel aanbieding.

Het design van de Ring Video Deurbel 3

Qua design blijft de Ring Video Doorbell 3 dicht bij het rechthoekige design van de andere modellen. De deurbel wordt geleverd met twee frontjes in de kleuren Satin Nickel en Venetiaans Brons. Verder heeft de deurbel een robuust en simpel uiterlijk, met op de voorkant het Ring logo, een grote deurbelknop met daaromheen een ledlicht en natuurlijk de camera.

Je hebt twee opties voor installatie: op de bedrading van je huidige deurbel of draadloos via de oplaadbare, quick-release batterij in de slimme deurbel. We gaan hieronder dieper in op de installatie, maar het hebben van opties is altijd een pluspunt.

Pluspunten en minpunten

Een enorme verbetering ten opzichte van de Ring Video Doorbell 2 dat hij werkt op een 5GHz-netwerk. In de praktijk betekent dit dat je een stuk sneller meldingen binnenkrijgt, waardoor je je bezoek nooit meer mist. De custom bewegingszones zijn ook erg fijn. Dit betekent namelijk dat je zelf kunt instellen in welke gebieden je meldingen kunt krijgen. Alle bewegingen buiten het gekozen gebied worden genegeerd. In combinatie met het Ring Protect abonnement kun je zelfs gezichtsherkenning inschakelen, wat resulteert in nóg minder loze meldingen. Andere toffe functies zijn de 1080p HD-video, tweerichtingsaudio, een kijkhoek van 160 graden, infrarood nachtzicht en Alexa-integratie.

Opslag

Enige nadeel is dat opslag niet is inbegrepen, daarvoor moet je je aanmelden voor een maandelijks Ring abonnement. Bovenop de aanschafprijs is dat toch wel jammer.

Video

1080p HD is de standaard onder videodeurbellen en beveiligingscamera’s. Enige minpunt is dat je niet kunt inzoomen. Maar met beeld in 1080p en een kijkhoek van 160 graden kun je al je bezoek uitstekend zien, dus het is geen grote afknapper.

Geluid

Met tweerichtingsaudio kun je zelfs je bezoek aanspreken als je niet thuis bent. Praten werkt via de Ring app en de video deurbel beschikt over noise cancelling.

Nachtzicht

De Ring Video Deurbel 3 beschikt over infrarood nachtzicht. Nachtzicht in kleur is niet beschikbaar op dit model.

Ring video deurbel 3 melding

Installatie Ring Deurbel 3

Zoals eerder vermeld, kan de Ring Video Doorbell 3 op twee manieren worden geïnstalleerd: door hem te installeren op de huidige bedrading of gewoon te vertrouwen op de oplaadbare batterij. We hebben een apart artikel geschreven over het installeren van een Ring Videoz deurbel. Installatie is verder een eitje. Download de app, plaats de batterij in de deurbel en klik op “Apparaat toevoegen”. Nadat je de instructies op het scherm hebt gevolgd, ben je klaar om hem te monteren en te gebruiken. Het uithalen van de batterij gaat erg vlot en het opladen zelf duurt ongeveer tussen de 5 en 10 uur.

De Ring app

De Ring app is erg gebruiksvriendelijk en snel. Zodra iemand aanbelt of de deurbel beweging detecteert in de door jou aangegeven gebieden ontvang je een push notificatie op je telefoon. Vervolgens kun je ervoor kiezen live mee te kijken en eventueel te praten. Heb je iets gemist? Dan kun je geregistreerde activiteit op elk moment terugkijken.

Scroll naar boven