Home » Slimme deurbel kopen gids

Slimme deurbel kopen gids

Overweeg jij een slimme deurbel te kopen? Na het lezen van deze handleiding weet je precies waar je op moet letten: van installatie tot beeldkwaliteit en van abonnementskosten tot smart home compatibiliteit.

Slimme deurbel

Draadloze of bedrade slimme deurbel kopen?

Laten we beginnen met een belangrijke afweging tijdens je zoektocht naar een video deurbel: stroomvoorziening en installatie. Hoe je een video deurbel moet installeren is afhankelijk van de stroomvoorziening. De installatie van een draadloze slimme deurbel is vrij simpel, bij de installatie van een bedrade videodeurbel komt iets meer kijken. Beide hebben voor- en nadelen:

  • Draadloos: Bij een draadloze videodeurbel hoef je er eigenlijk alleen maar voor te zorgen dat hij goed stevig hangt op de juiste plek. Je hoeft je niet druk te maken om het aansluiten en eventueel vervangen van de huidige transformator en bedrading. Echter betekent dit wel dat je hem af en toe moet opladen en na verloop van tijd de batterij misschien moet vervangen. Voordeel is wel dat hij het altijd doet, ook als de stroom uitvalt.
  • Bedraad: Een bedrade video deurbel sluit je vaak aan op de bedrading van je huidige deurbel. Je zult deze dus eerst moeten verwijderen, wat misschien een obstakel is als je huurt (meer hierover hieronder). Vervolgens sluit je de bedrading aan op je nieuwe video deurbel. Dit klinkt misschien makkelijk, maar kan een flinke klus zijn. Afhankelijk van het voltage dat de deurbel nodig heeft zul je een nieuwe transformator aanschaffen. Een nadeel van bedrade videodeurbellen is dat wanneer de stroom uitvalt, de videodeurbel dat ook doet. Maar het grote voordeel van een bedrade slimme deurbel kopen is dat je nooit na hoeft te denken over het opladen van de batterij.

Huurders vs. kopers

Een andere factor die mee speelt in de afweging is of je een huur- of koophuis hebt.

  • Koophuis: Als eigenaar van een koophuis hoef je waarschijnlijk niet in te zitten over het vervangen van je bestaande deurbel, omdat het je eigen bezit is en je geen borg hebt betaald.
  • Huurhuis: Als huurder heb je minder vrijheid. Verhuurders hebben soms liever niet dat er te veel wordt veranderd aan het huis. De beste optie voor mensen met een huurhuis is daarom een draadloze slimme deurbel. Woon je in een appartement? Dan is de Ring Doorview Camera een perfecte uitkomst.

Smart home platforms

“OK Google, laat me zien wie er voor de deur staat”: er bestaat een kans dat je naast een slimme deurbel al andere smart home producten in huis hebt zoals een Google Nest of Alexa speaker. Ook als dat niet het geval is, is het goed om te checken met welke smart home platforms een deurbel compatible is. Zo ja, werken ze goed samen? Tegenwoordig wordt van smart home apparaten verwacht dat ze werken met ten minste één bekend smart home-platform – Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit zijn de belangrijkste waar je naar moet zoeken.

Slimme deurbel kopen met lokale- of cloud opslag?

Na een inbraak kan videobewijs heel goed van pas komen. Niemand wil er aan denken, maar de opslag van beeldmateriaal is daarom erg belangrijk. Wil je het beeldmateriaal lokaal op een SD-kaart opslaan, in de cloud of beide? Veel merken bieden maandelijkse en jaarlijkse abonnementen aan, variërend van slechts € 3,- per maand tot meer dan € 12,- per maand. Een veelgehoord argument vóór lokale opslag is privacy. Als je beelden helemaal niet wilt terugkijken en de slimme deurbel puur aanschaft om te kunnen communiceren met bezoekers is de keuze makkelijk gemaakt. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een model met zowel cloud- als lokale opslag. Als de ene manier mislukt, heb je de andere als back-up.

Vertraging

Als je video deurbel er lang over doet om een pushmelding te verzenden nadat iemand aanbelt, loop je het risico je bezoeker helemaal te missen. Hetzelfde geldt voor meldingen van bewegingsdetectie. Je kunt de bewegingssensor van de meeste videodeurbellen zo instellen dat deze je op de hoogte stelt van activiteit in de buurt van jouw voordeur, zelfs als er niemand aanbelt.

Heb je hier problemen mee, begin dan met je wifi-verbinding. Als de wifi-ontvangst niet sterk is waar de deurbel is geïnstalleerd, kun je overwegen een extra wifi punt te creëren. In sommige gevallen kan het ook gewoon zo zijn dat er een vertraging in de software zit.

Beeldkwaliteit

Goede beeldkwaliteit is een noodzakelijke functie van elke video deurbel, maar er zitten veel verschillen tussen de verschillende merken. Een aantal factoren beïnvloed de videokwaliteit van een camera:

  • Resolutie: De meeste modellen op de markt hebben een resolutie van 1080p, wat een helder en pixel-vrij beeld oplevert. Sommige videodeurbellen hebben slechts 720p HD, terwijl sommige een nog hogere resolutie hebben zoals 2560p HD. We raden aan om voor 1080p HD of hoger te gaan.
  • Kijkhoek: Je wilt niks missen in beeld, dus ga voor een zo groot mogelijke kijkhoek.
  • Field of zoom: ben jij van de details? Dan kun je het beste een slimme deurbel kopen met “optische zoom”. Dat komt zeker van pas als je het kenteken moet zien van de auto die over je brievenbus is gereden!
  • HDR: Ten slotte neemt HDR (hoog dynamisch bereik) de schittering en schaduwen weg die vaak aanwezig zijn in buitenopnamen. De meeste videodeurbellen hebben op dit moment geen HDR, maar sommige van de duurdere modellen wel.

Nachtzicht

Als je een deurbel ook voor beveiligingsdoeleinden aanschaft, is goed nachtzicht essentieel. Over het algemeen geven wij de voorkeur aan infrarood nachtzicht van LED-sensoren, omdat dit de videodeurbel minder opvallend maakt. Het beeldmateriaal is echter zwart-wit, hoewel vrij duidelijk. Als alternatief hebben sommige videodeurbellen schijnwerpers, waardoor nachtzicht in kleur mogelijk is. Dit is echt een persoonlijke voorkeur, dus beslis of je infrarood nachtzicht, kleur nachtzicht of beide wilt voordat je een slimme deurbel koopt.

Slimme deurbel kopen met artificial intelligence

Woon je in een landelijke omgeving waar buiten de voordeur niet veel activiteit is? Dan volstaat een videodeurbel met bewegingsdetectie maar zonder kunstmatige intelligentie. Woon je in de stad? Dan kan een videodeurbel met persoonsherkenning handig zijn, zodat je alleen wordt gewaarschuwd wanneer de camera mensen detecteert. Dit zal het aantal nutteloze meldingen van bijvoorbeeld katten of honden dat je gedurende de dag ontvangt aanzienlijk verminderen.

Verbinding

Een slimme deurbel heeft internet nodig. Je deurbel maakt verbinding via een netwerkkabel of wifi. De meeste videodeurbellen maken via wifi verbinding op een 2,4 GHz of 5 GHz-netwerk. Met een 5 GHz-netwerk heb je minder vertraging en zul je dus sneller meldingen ontvangen van bezoek.

Aanbiedingen

Last, but not least: ook de prijs is natuurlijk belangrijk. Hier vind je een overzicht van de beste video deurbel aanbiedingen. En hier vind je informatie over Black Friday deals.

Scroll naar boven