Home ยป Slimme deurbel op NAS: meer controle, privacy en opslag

Slimme deurbel op NAS: meer controle, privacy en opslag

Ben je op zoek naar manieren om de beveiliging van je huis te verbeteren? Dan is het aansluiten van een slimme deurbel op een NAS misschien wel een slimme keuze voor jou. In deze blog leg ik je uit wat een slimme deurbel is, hoe een NAS werkt en waarom je een slimme deurbel op een NAS zou willen aansluiten. Ook laat ik je stap voor stap zien hoe je dit kunt doen.

Wat is een slimme deurbel en hoe werkt het?

Een slimme deurbel is een deurbel die via wifi verbonden is met internet en je laat weten wie er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent. Je krijgt een melding op je smartphone of tablet wanneer er iemand aanbelt en kunt via de app live meekijken en communiceren met de persoon voor de deur. Sommige slimme deurbellen hebben zelfs gezichtsherkenning en kunnen je laten weten wie er voor de deur staat voordat je de app opent.

Hier vind je ons overzicht van de beste slimme deurbellen.

Wat is een NAS en hoe werkt het?

Een NAS (Network Attached Storage) is een apparaat dat je aan je netwerk koppelt en dat fungeert als een centrale opslagplaats voor al je bestanden. Het is eigenlijk een soort externe harde schijf die je vanaf elke computer in je netwerk kunt benaderen. Een NAS kan ook dienst doen als mediaserver en je kunt er zelfs een cloudopslag mee maken.

Waarom een slimme deurbel op een NAS aansluiten?

Er zijn verschillende redenen waarom je een slimme deurbel op een NAS zou willen aansluiten. Een van de grootste voordelen is dat je hiermee de beelden van de deurbel kunt opslaan op je eigen NAS in plaats van op de cloud van de deurbel. Dit biedt meer privacy en controle over je eigen gegevens. Daarnaast heb je met een NAS vaak meer opslagruimte dan op de cloud en kun je de opgeslagen beelden van de deurbel gemakkelijker bekijken en bewerken.

Hoe sluit je een slimme deurbel aan op een NAS?

Nu je weet waarom je een slimme deurbel op een NAS zou willen aansluiten, wil je vast weten hoe je dit kunt doen. Hieronder vind je een stappenplan.

Benodigdheden

  • Een slimme deurbel die compatibel is met NAS-opslag
  • Een NAS
  • Een router met internetverbinding
  • Een smartphone of tablet

Stappenplan

Alhoewel de installatie verschilt per type deurbel en NAS, zijn dit globaal de stappen die je moet volgen. Raadpleeg de instructies van jouw slimme deurbel voor exacte instructies.

  1. Installeer de app van de slimme deurbel op je smartphone of tablet en maak verbinding met de deurbel via de app.
  2. Zorg ervoor dat je NAS is verbonden met hetzelfde netwerk als de slimme deurbel. Dit kan via wifi of ethernet.
  3. Als de deurbel compatibel is met je NAS, zou je in de app een optie moeten zien om deze aan te sluiten op je NAS. Volg de instructies in de app om de deurbel te koppelen aan je NAS.
  4. Als je de deurbel succesvol hebt gekoppeld aan je NAS, zou je de opgeslagen videobeelden van de deurbel moeten kunnen opslaan op de NAS in plaats van op de cloud van de deurbel. Om de beelden te bekijken en te bewerken, kun je ze via de app of via de webinterface van je NAS bekijken.

Welke video deurbellen zijn compatibel met een NAS?

Op de website van Synology kun je checken of de slimme deurbel die jij op het oog hebt compatibel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven