Home » 5 x een video deurbel zonder abonnement

5 x een video deurbel zonder abonnement

Wie op zoek gaat naar een slimme deurbel komt er al snel achter dat er vaak abonnementskosten aan verbonden zitten. Je betaalt hierbij vaak voor de opslag van beelden en mogelijkheid om beelden terug te kijken over een bepaalde periode. In het geval van de Google Nest Hello kun je zonder abonnement niet eens gebruik maken van de volledige functionaliteit van de slimme deurbel. Om het jou wat makkelijker te maken geef ik je in deze blog een paar opties voor een video deurbel zonder abonnement.

Ben jij niet geïnteresseerd in de mogelijkheid om beelden over een langer periode terug te kijken? Dan kun je alsnog gaan voor een Ring of Arlo Video Deurbel, maar dan gewoon zonder het abonnement. Bekijk hier de complete top-10 van slimme deurbellen.

Eufy by Anker Video Doorbell

Deze slimme deurbel van Eufy werkt op batterijen, waardoor je hem makkelijk zelf installeert. Als je de deurbel liever aansluit op de bestaande bedrading is dat ook gewoon mogelijk. Een groot voordeel is dat je niet vastzit aan maandelijkse kosten. Al je gegevens worden lokaal opgeslagen, wat betekent dat je nooit hoeft te betalen voor cloudopslag. De beelden worden opgeslagen op de interne 16GB opslag van de HomeBase: het basisstation. Omdat je de HomeBase in je huis plaatst, is al je data veilig.

Netatmo Smart Video Deurbel

Een van de sterke punten van de Netatmo Smart Video Doorbell is de lokale opslag: opgenomen beelden worden opgeslagen op een mini-SD-kaartje in de deurbel zelf. Dit betekent dat je geen abonnementskosten hoeft te betalen. Om te voorkomen dat iemand met slechte bedoelingen de deurbel inclusief SD-kaartje meeneemt kun je de beelden te uploaden naar Dropbox, iCloud of een FTP-server. Een ander voordeel is de makkelijke installatie. Al met al is dit een gebruiksvriendelijke slimme deurbel met prima geluid en beeld, ook ’s nachts. Ook de communicatie met bezoekers werkt soepel. Het is alleen jammer dat de bel de wififrequentie 5 GHz niet ondersteunt.

Ezviz DB1

Ezviz DB1 Video Doorbell

Net zoals het geval is bij de Netatmo Smart Video Deurbel beschikt de Ezviz DB1 over een SD-kaart sleuf, waardoor je geen abonnement nodig hebt. Met het geïntegreerde microSD Memory kaartslot heb je de mogelijkheid beeldmateriaal tot 128GB op te slaan. Daarnaast beschikt deze slimme deurbel over een aantal mooie features en specs. Als je op zoekt bent naar een deurbel om met een veilig gevoel van huis te gaan is dit misschien wel de beste keus voor jou. Bij bewegingsdetectie krijg je een melding via de app, ook in het donker. De nachtvisie werkt zelfs tot 5 meter. Ook heeft de deurbel heeft een grote kijkhoek, waardoor je alles in de gaten kunt houden.

Hombli Smart Doorbell

Met de Hombli Smart Doorbell en Chime weet je altijd wat er thuis gebeurt en wie er voor je deur staat! Zodra er wordt aangebeld krijg je een melding op je smartphone en kun je je bezoekers zien én spreken, ook wanneer je niet thuis bent. Koppel de bel met de Hombli smart chime om ook de deurbel in huis te horen als je je telefoon niet bij de hand hebt. Dankzij de oplaadbare batterij is de deurbel ook draadloos te installeren. Qua beeld opslag heb je de mogelijkheid om een micro SD kaart tot 128GB te gebruiken. Voor extra security sla je de beelden op in de cloud om ze zo op ieder moment terug te kijken.

Voor- en nadelen van een slimme deurbel zonder abonnement

Het grote voordeel van een slimme deurbel zonder abonnement is dat je na de aanschaf geen maandelijks terugkerende kosten hebt. Als je een slimme deurbel koopt zonder interne opslag zul je nog wel een SD-kaart moeten kopen, maar die zijn tegenwoordig niet meer zo duur. In het geval van de Eufy by Anker Video Doorbell worden de beelden opgeslagen op een basisstation in je huis. Als je bijvoorbeeld veel waarde hecht aan privacy is dit een mooie oplossing: alle data is in je eigen handen. Met een geheugenkaart van 32 GB kijk je de camerabeelden van ongeveer 15 dagen terug. Bij 64 GB intern geheugen is dit ongeveer 30 dagen. Omdat de beelden hierna overschreven worden door nieuw materiaal, is het handig om ze regelmatig op te slaan. Download beelden in de app of zet ze op je harde schijf. Heb je veel technische kennis? Dan kun je de beelden ook opslaan op een NAS.

In het geval van een SD-kaartje in de deurbel zelf is het nadeel dat deze gestolen kan worden door kwaadwillenden, met al het bewijsmateriaal erbij. Echter is dit wel op te lossen door regelmatig een back-up te maken van de beelden of de video deurbel te monteren met extra beveiliging.

Wat kost een abonnement bij andere aanbieders?

Om je een indicatie te geven van de kosten vind je hieronder een overzicht van de abonnementskosten die je betaalt bij een aantal merken:

Google Nest Aware

  • 30 dagen terugkijken: €5,-
  • 60 dagen terugkijken: €10,

Zonder abonnement heb je bij de Google Nest ook geen toegang tot de volgende features:

  • Intelligente meldingen
  • Activiteitszones

Ring Protect Plan

30 dagen terugkijken, 1 camera: €3,-
30 dagen terugkijken, meer camera’s: €10,-

Arlo Smart

  • 7 dagen terugkijken: Gratis
  • 14 dagen terugkijken: €8,99
  • 30 dagen terugkijken: €13,99

Ezviz CloudPlay

7 dagen terugkijken: €4,99
30 dagen terugkijken: €9,99